Gehitxo - Tallec, Olilvier; Arrula Ruiz, Garazi; Apalauza Ollo, Amaia (Tafalla : Txalaparta, 2023)
Ahulak dira zuhaitzak, ongi zaindu behar dira. Lagun bat bezala zaindu behar dira. Neure zuhaitzak eta biok ongi zaintzen dugu elkar. Batzuetan, bere pinaburu bat ematen dit. Bat ez da sobera, baina, kasu, denak gehitxo izan daiteke. Oreka bilatu behar. Egun batean pinabururik ez bazaio geratzen, orratzak izanen ditu, edo adarrak, edo sustraiak... "Maite ditut pinaburuak. Neure zuhaitzak hainbeste ditu! Baina, kasu, bakanen batzuk baizik ez dira hartu behar. Behar ditugunak baino ez..."
6 urtetik aurrera (urdina)
Un peu beaucoup
Keywords: Katagorriak; Zuhaitzak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Emozioak eta sentimenduak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak