Gazte naturalisten koadernoa : basoko sekretuak - Rubines, Jonathan (Bilbo : Sua, 2023)
Flora eta faunari buruzko gida-liburu bat da, zenbait ariketa dibertigarri ere baditu. Basora goaz. Eta motxilan koaderno hau eramango dugu. Etxetik irten baino lehen ere, koadernoko orrialdeetan murgildu gara, naturan zer aurkituko dugun irudikatu nahian. Horrela jakin dugu lurra bizitzaren fabrika dela, zuhaitzak landare hutsak baino askoz gehiago direla eta basoetan eta mendietan kuadrilla handia bizi dela. Liburu honek landare eta animalia espezieak ezagutzeko gakoak eskainiko dizkigu. Haien arrastoak non eta nola aurkitu erakutsiko digu, haien ohituren eta bizitokien berri eman. Azken batean, inguratzen gaituen naturarekiko jakin-mina piztuko digu. Eta hori garrantzitsua da, ezin baita maitatu ezagutzen ez dena.
12 urtetik aurrera
Keywords: Naturaren ezagutza -- - Haur eta gazteentzako liburuak; Natura; Zientzia-dibulgazioa; Erreferentzia-materialak