Bizkaierazko idazle klasikoak : mogeldarrak, astarloatarrak, Frai Bartolome : nortasuna, idazlanak, grafiak - Altzibar, Xabier; Bizkaia. Foru Aldundia (Bilbao : Bizkaiko Foru Aldundia, 1992)
Bizkaieraren etorkizuna auzitan jarri dela dirudi, euskara batua dela-eta. Baina gero eta jakingura biziagoa eta lan gehiago agertuz doaz egunotan, batez ere idazle klasikoez, tradizioa agortu ez delako ezaugarri. Eskutan duzun ikerlan zehatz hau oinarrizkoa da, tradizio hori sortu zuten idazleen nortasuna, idazlangintza, jatorrizko idazlanak ezagutzeko, baita haien liburuen argitalpen onak egiteko ere.
Keywords: Euskal idazleak -- Bizkaia -- XVIII-XIX. m. -- Historia eta kritika; Euskal literatura -- Historia eta kritika; Monografiak; Biografiak