Olinpiada matematikoa - Lasaosa Medarde, Daniel; Nafarroako Unibertsitate Publikoa (NUP) ([Iruñea] : Nafarroako Unibertsitate Publikoa, 2022)
Olinpiada matematikoetarako gaien zerrenda ofizialik ez den arren, "funtsez-ko matematikaren" partetzat har ditzazkegun lau jakintza arlo biltzen dituzte, hau da, Aljebra, Konbinatoria, Geometria klasikoa eta Zenbakien teoria. Matematikaren jakintza arlo horiek asko lantzen dira beste herrialde batzuetan, baina ia erabat kanpo utzi dituzte Espainiako Bigarren Hezkuntzako gaien zerrenda ofizialetik. Material hau olinpiada matematikoetan parte hartu nahi duten Bigarren Hezkuntzako ikasleentzat bideratua den arren, haiek ikasten has daitezen edo aurrera egin dezaten laguntzeko sortua den arren, erabilgarria edo are polita izan daiteke ere bai matematika atsegin dutenentzat eta asmameneko problemak oro har atsegin dituztenentzat
Keywords: Matematika; Monografiak