Tigre eta hartz eta zirkulazio-arauak : tigre txikia eta hartz txikia behin hirira joan zireneko istorioa - Janosch; Irazustabarrena Barriola, Ainhoa (Pontevedra : Kalandraka ; Arre : Pamiela, 2023)
Tigre eta Hartz eta zirkulazio-arauak lanarekin bueltan dira pertsonaia maitagarri horien eta beren lagun banaezinen abenturak. Oraingo honetan hirira joango dira eta han, bertakoen laguntzaz, aurre egingo diete kaleetan barrena behar bezala moldatzeko zailtasunei, eta bitartean ikasiko dute zer diren oinezko bat, espaloi bat, zebra-bide bat edota semaforo bat. Beraz, trafikoan segurtasunez mugitzen ikasiko dute. Adiskidetasun eta laguntasun istorio dibertigarri bat, bide-hezkuntzaren oinarrizko kontzeptuak irakasten dituena. Testua idazterakoan, idazleak Alemaniako Bide-segurtasunerako Kontseiluaren aholkularitza izan zuen. Janoschen estilo bereziak, goxotasunez beteriko ilustrazioekin eta umorea eta xalotasuna darien istorioekin, gure ezpainetan irribarrea marrazten jarraitzen du.
5 urtetik aurrera (urdina)
Tiger und Bär im Strabenverkehr
Keywords: Adiskidetasuna -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Eguneroko bizitza -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Bide-hezkuntza; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak