Euskararen esanahia(k) : euskalgintzako testu multimodalen azterketa genero perspektibatik (1960-2018) - Legorburu Larrea, Onintza; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Kultura eta Hizkuntza Politika Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2022)
Ikerlan hau hainbat galdera eta burutapenen ondorio da. Hau da, euskararen esanahia oro har, eta batez ere, euskalgintzatik euskarari eman izan zaion esanahia ulertzeko jakinminak sortua da lana. Ikerlan honetako helburu nagusia, hortaz, euskararen erabilera bultzatzeko kanpainetan euskarari nolako esanahia eman zaion aztertzera izango da, genero perpektiba batetik.
Bibliografia: 189.-198. or.
Keywords: Euskara- -- Diskurtsoaren azterketa; Euskara -- Sexuen arteko desberdintasunak; Monografiak