Tene Mujika emakumea : pizkundetik ahanzturara : XXI. mendetik ateratako postargazkiak - Goikoetxea Agirre, Nekane; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Kultura eta Hizkuntza Politika Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2022)
Ikerketa honen helburu nagusia izan da Tene Mujikaren azterketan sakontzea.Alde batetik, gainditu egin nahiko geuke 60. hamarkadaz geroztikako paradigmatik egindako irakurketa murriztaileak. Gaude, Mujika bere garaian kokatuta eta haren soziobiografia aintzat hartuta bere ekarpena berbaloriza genezakeela. Gure susmoa da errazegi eta azkarregi desestimatzen direla mende hasierako euskaltzaleen ekarpenak gaur egungo begiradatik eta begirada horiek murriztaileagoak direla ekarpen egileak emakumeak badira.
Bibliografia: 227.-232. or.
Keywords: Mujika, Tene -- (1888-1981); Monografiak; Biografiak