Ikusgela : Xalbador eta XX. mendeko bertsolaritza - Gaztelumendi, Unai; Garcia Lopez, Ane; Arretxea, Lander; Isasi, Peru; Berganza, Elba; Kortabarria, Asier; Arriola, Nerea; Urkizu, Alaitz; Euskal Wikilarien Kultura Elkartea; Hiru Damatxo (Donostia : Euskal Wikilarien Kultura Elkartea, 2023)
Xalbador bertsolaria eta artzaina izan zen. Bertsolari liriko eta poetikoa, seriostasuna eta malenkonia ordezkatu izan zituen anitzetan; bizitza, familia, baserria, fedea eta natura izan zituen bertsoetako gai.
Atalak
Batxilergoa
DBH
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 2.0, 2020ko deialdia)
Keywords: Xalbador -- (1920-1976); Bertsolaritza -- XX. m; Euskal literatura; Euskal kultura; Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak; Biografiak; Ikasmaterial osagarriak; EIMAk onetsitako materialak; Hezkuntza Baliabide Irekiak (HBI)