Zakila duten neskak, bulba duten mutilak, aniztasunaren adierazpen bat : haur transexualitateari buruzko ikus-entzunezko ikasmateriala - Chrysallis Euskal Herria ([S.l.] : [s.n.], 2023)
Eli, Leo, Shaila, Nahiane, Marcos eta Mikele jolasten, saltoka eta barrez ageri dira ikus-entzunezko material didaktiko honetan, baita beren zaletasunez, jarduerez eta haien izaeraz hitz egin ere. Eskolan erabiltzeko dago diseinatuta, eta, gainera, oso modu errazean azaltzen du zertan datzan transexualitatea. Baliagarria izan daiteke haur transexualek beren burua islatuta ikusi ahal izan dezaten, eta beste haurrek jakin dezaten transexualitatea egon dagoela, eta halako haurrak besteak bezalakoak direla. Inoiz horrelako inor ezagutu badute, onartuta izango dute honezkero. Benetako haurrak izatea oso garrantzitsua da, benetako pertsona baten begiradaren, irribarrearen indarra ilustrazio baten indarra baino barrurago iristen baitzaigu. Izan ere, marrazkiak ez dira benetako norbait, eta mugitzen ikusten dudan ume hori bai, ume hori "ni bezalako norbait" da.
Derrigorrezko Bigarren Hezkuntza
Keywords: Sexu-heziketa; Sexualitatea; Hezkuntza inklusiboa; Balio-hezkuntza; Aniztasunaren trataera; Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak; Ikasmaterial osagarriak