Garapen iraunkorrerako literaturaren gida (7-18 helburuak) - Aperribay-Bermejo, Maite; Elizalde Estenaga, Amaia; Encinas Reguero, M. Carmen; Esparza Martín, Iratxe; Ibarluzea, Miren; Euskal Herriko Unibertsitatea ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2022)
Gida hau 2021ean argitaratutako Garapen Iraunkorrerako Literaturaren Gida (1-6 helburuak) lanaren jarraipena da; hain zuzen ere, honako honek aurrekoan bildu ez ziren Garapen Iraunkorrerako Helburuetarako (GIH) liburuak biltzea du helburu. Aurreko gidak bezala, honek ere bi helburu nagusi ditu: batetik, Haur eta Gazte Literaturaren (HGL) erabilera sustatzea GIHak lantzeko eta, bestetik, bitartekariei tresnak eskaintzea literatura-lan egokiak hautatzeko eta baliatzeko. Horiek horrela, balore sozialak eta balore literarioak jarri dira erdigunean. Gida honen bost egileak irakasleak dira UPV/EHUn, Hezkuntza Fakultateetan, zehazki, Hizkuntzaren eta Literaturaren Didaktika Sailean.
Gida hau EHUren Zientzia eta Gizarte Garapenaren eta Transferentziaren arloko errektoreordetzako Campus Bizia Lab Programaren 2021/2022 deialdiaren proiektu baten baitan egin da.
Keywords: Haur eta gazte literatura -- Irakur gidak; Garapen jasangarria; Monografiak; Baliabide digitalak