Taroka : errima joko bertsoterikoa - Txakur Gorria ([S.l. : s.n.], 2022)
Proiektu kolektiboa izan da "Taroka", Txakur Gorria, Atopia, Talaios kooperatiba eta Trikimailu jolas dendaren elkarlanaren fruitua baita. Karta sorta berean hainbat joko batzen ditu Tarokak, hitzei eta errimei lotuta. Modu lehiakorrean, kooperatiboan edota literarioan aritu daiteke, baita tarotean ere. Zer da hau? -Karta-sorta bakarrean hainbat joko dakartzan kutxa bat. -Hitzak daude jokoen oinarrian, errimatzeko erabil daitezkeen hitzak. -Bakarka zein taldean joka daiteke (8 lagunek gehienez) -Tarota ere bada. Ez dugu bermatzen etorkizuna igartzen edo bizitzako galderei zuzen erantzuten lagunduko dizuenik baina saia zaitezkete. Karta-sorta bakarrean hainbat joko eredu kabitzen dira. Eredu bakoitzak bere arauak ditu, eta kartetan ageri diren zenbakiak (1etik 14ra eta 0tik XXIera) eta sinboloak (haizeak, olatuak, argiak eta harriak) era ezberdinean erabiltzen dituzte. Jokatzen hasi aurretik eskuliburuko jokoen arauak arretaz irakurtzea gomendatzen dizuegu. Joko eredu bakoitzaren laburpena karta formatuan ere badaukazue, mahai gainean jarri eta beti eskura izateko.
Keywords: Ahozkotasuna; Jolas didaktikoak