Espezialitate kirurgikoetako eskuliburua - De la Quintana Basarrate, Aitor; Sarriugarte Lasarte, Aingeru; Agirre Etxabe, Leire; Etxebarria Beitia, Eider ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2022)
Kirurgiari buruzko bigarren eskuliburu honetan, kirurgia orokorraren adar moduan hazi diren espezialitate kirurgikoak jorratu nahi izan ditugu. Jakintzaren eta teknologiaren etengabeko garapena gertatzen arin den egunotan ezin daiteke medikuntza, ezta kirurgia ere, alor mugatu edo estanko bat bezala ulertu. Zentzu honetan eta medikuntza gero eta pertsonalizatuagoa den garai hauetan, espezialitate ezberdinen arteko elkarlana ezinbestekoa bilakatu da gaixo eta gaitz bakoitzari tratamendurik zehatzena emateko. Kontestu honetan, elkarlanean jarduteko, ikasleak eta baita kirurgilariok ere ezinbesteko dugu espezialitate kirurgiko guzti hauen ezagutza maila bat izan izatea. Jakintza guzti hau euskaraz zabaltzen jarrai dadin sortu dugu bigarren atala.
Keywords: Kirurgia -- -Tratatuak, eskuliburuak, etab; Monografiak