Marrubizko uda - Mitxelena, Karmele; Orbe, Alex (Aduna : Elkar, 2022)
Maitek askotan pentsatzen du bere familia ez dela normala, etxean ez baitituzte, antza, gauza normalak egiten. Oporretan esaterako, beren Berlingo urdinera igo, karabana zahar bati tiraka, herri galdu bateko kanpin batera joatea besterik ez zaie gurasoei bururatu. Hori gutxi balitz, aita eta ama, iritsi orduko, txakurra eta katua bezala hasi dira. Banatzekotan daude. Maite halabeharrez dago gogotxartuta. Ustekabean, ordea, lagunak egingo ditu, eta bere egoera ez zaio horren aldrebesa irudituko.
10 urtetik aurrera (berdea)
Mikel Zarate Saria 2022
Keywords: Nerabeak; Guraso eta seme-alaben arteko harremana; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak