Koloretako ipuinak - Irusta, Antton; Morente, Enrique ([Durango] : Ibaizabal, 2022)
Liburu honetan, mundu zabaleko herrialde askotako herri-ipuinak bildu dira. Bost kontinenteetako hamabost ipuin aurkituko dituzu. Ez dira ipuin arruntak. Ez. Antzinako ipuinak dira guztiak, eta gaur arte iraun dute. Guztiek eta haietako bakoitzak badauka ezaugarri komun bat: gertaera bereziak eta abentura apartekoak kontatzeaz gain, errealitatearekin, eguneroko bizimoduarekin lotutako galdera bati eman nahi dio erantzuna (esate baterako, zergatik daukaten elefanteek tronpa luzea, edota zergatik dagoen gazi itsasoko ura). Izan ere, gizakia beti aritu izan da galdezka, inguratzen duen mundua eta berarekin bizi diren izakiak eta gertatzen diren jazoerak hobeto ulertu nahian. Gaur egun, zientzian aurkitzen ditu erantzunik gehienak. Antzina, berriz, ipuin, alegia eta elezaharren bidez saiatzen zen erantzuten. Erantzuna, jakina, ipuinen estilokoa da. Nahi baduzue, sinetsi; nahi ez baduzue, ez sinetsi. Ipuinok mundua hobeto ulertzen eta ezagutzen lagunduko dizute.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Munduko haur-ipuinak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako ipuinak; Haur eta Gazteentzako Literatura