Azken erregina - Cameros Sierra, Myriam; Igerabide, Juan Kruz (Berriozar : Denonartean, 2022)
Erregina horrela jaio zen, erregina zela, sehaskatik koroa jantzita. Gozokiak ezkutatzen dituen koroa, baino... ez zaio ezer gustatzen. Eskolan, boltereta galarazten dio, eta dena hondatzen du ezkutalekuan jolasten nahiz jai batean gozatzen saiatuz... nola kendu gainetik ezertarako balio ez duen gauza gogaikarri hori? Myriam Camerosek ipuin eder bat planteatzen du horrela, denen gaineko gizarte-kanonak hausteko denen beharra irakurtzen laguntzeko... baita horiek koroa baten itxura hartzen dutenean ere.
0-4 urte (urdina)
Reina
Keywords: Norberaren nortasunaren bilaketa -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura