Kili-kolore : Tafalla oinez - Morillo, Fernando ([Irun] : Gaumin, 2022)
Nafarroa Oinez ekimena antolatu zuen Tafallako Ikastolak 2022ko urrian "Erdian Erein" lelopean. Ikusita ikastolako ikasleak oso prest zeudela irudiak marraztu eta bestelako sormen-lan batzuk egiteko, Fernando Morillo idazlearen eskutik "Kili-kolore" izeneko liburua argitaratzea erabaki zuten. Ezusteko lagunak. Amona zoro bat. Eta sua, odola, altxorrak eta umorea Tafallako bazterretan. Zer egingo zenuke gehien maite duzunagatik? Amonak garbi du. Baina ez dio inori kontatuko, amaierara arte. Abentura zoro batean sartuko da Surya bilobarekin. Surya bitxia da. Isila. Bakartia. Suryak ez du lagunik nahi. Itxuraz. Baina lagunak egingo ditu. Lagun onak. Euskara erraTzean idatzia. Jolasteko. Ulertzeko. Gozatzeko. Gozotzeko. "Gutzeko". 2022an Tafallako ikastolak antolatzen du Nafarroa Oinez. Erdian Erein du leloa. Suryak eta amonak ereingo dute. Zugan. Lagunengan. Guztiongan. Eta berriro galdetuko diozu zeure buruari: Zer egingo nuke gehien maite dudanagatik? Eta erantzuna izango duzu.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Familiak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Bakardadea; Aitona-amonak eta bilobak -- Eleberriak- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Dibertsitatea; Irakurketa erraza; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak