La Belle - Alberdi, Uxue; Hidalgo, Bruno (Aduna : Elkar, 2022)
Elkar ezagutu zuten eguna gogoan du Daniellek. Eskolatik bueltan zetorren, goseak amorratzen eta ezezagun bat aurkitu zuen etxeko barrunbean. Ateari bultza egin eta hantxe ikusi zuen, ia sorbaldaraino iristen zitzaion oihalezko maleta bati tiraka. Haur potzolo bat zela pentsatu zuen hasieran, baina, itzuli, eta frantsesez agurtu zuen: "Bonjour, mademoiselle!". Daniellek, artean, uste zuen pertsona txikiak derrigor zirela umeak. Baina parean zeukana agure bat zela ulertu zuenean, Alehop!, sekulako ezustea hartu zuen. Daniellen bizilagun berria Doro zen, baina zirkuan "La Belle" esaten zioten.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Zirkua; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak