Ni ez naiz Mikel Laboa - Cano, Harkaitz; Josevisky; Iturriaga, Unai (Donostia : Elkar, 2022)
Euskal kantaririk miretsiena eta maitatuena, sasoi baten, geografia baten eta jendarte baten ispilua da Mikel Laboa. Ukaezinak dira tradizioa bereganatzeko zuen sena, transgresiorako kemena eta bere ahotsaren bidez komunitatearen mina katarsi bihurtzeko gaitasuna. Baina nola aurre egin xaman baten bizitza marrazteko erronkari? Jostaria eta paurtzailea zena ezin zurrun kontatu. Ohiko biografia moldeetatik ihesti, Laboaren kantuen izpiritua, aldartea eta umorea hartu dituzte egileek eleberri grafiko honetan bidelagun, errealitatearen errekako korronte geza irudimenaren itsasoko urekin nahasten den puntuan murgiltzeko gonbidapena eginez.
Lan honek Eusko Jaurlaritzaren Kultura eta Hizkuntza Politikako Departamentuko 2022ko Irudi Sorkuntzarako Dirulaguntzen Programaren laguntza jaso du
Ilustrazioa Euskadi saria 2023
Keywords: Laboa, Mikel -- (1934-2008); Biografiak; Komikiak; Monografiak