Ata Pank eta Ate Punky : bisita - Atxaga, Bernardo; Valverde, Mikel (Arre : Pamiela, 2022)
Burua jiratu zuenean, harrituta geratu zen Ata Pank. Hantxe, patinete baten ondoan tente, txakurkume bat zegoen. Marroikara zen ilez, bular sendokoa, buruhandi samarra. -Nelo! -hots egin zuen Ata Pankek. -Nelo ez, Nelotxo -zuzendu zion txakur txikiak. -Neloren igual-iguala da -esan zuen Ate Punkyk. -Ez naiz igual-iguala. ni gazteagoa naiz. Horregatik deitzen didate (S0(BNelotxo(S1 (Beta ez (S0(BNelo(S1(B. Zer egiten zuen Nelo honek? Nondik zetorren? Eta, batez ere, nora zihoan? Hori jakiteko, gure ahate heroiak espioi bihurtuko dira...s
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Ahateak; Bihurrikeriak; Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak