Haurrek hitza - Txukovskaia, Lidia (1907-1996); Zhukova, Lidia (1905-1985); Zabaleta, Josu (Iruñea : Katakrak, 2022)
Gerraren gordina kontatzen duten testigantzak osatzen dute liburua, guztiak haurren ahotsetik kontatuta. Bigarren Mundu Gerrako testuingurura eramango gaitu 'Haurrek hitza' liburuak; ohikoa ez den ikuspegi batetik, haurren begi eta ahotsetik hain zuzen ere. Milioi bat lagun baino gehiago ebakuatu zituzten SESBen mendebaldetik Uzbekistanera. Tartean berrehun intelektual baino gehiago egon ziren haurrak zaintzen; horietako bi izan ziren Txukovskaia eta Zhukova.
Keywords: Helduentzako Literatura