Hezurrezko kaiolak : Amaiurtik konstelazioak - Larretxea, Hasier; Perotxena, Juan Angel; Agirre-Mauleon, Juantxo; Amaiur Gaztelu Elkartea (Amaiur : Amaiurko Gaztelu Elkartea, 2022)
Poesia-liburu ilustratu hau Amaiurko konkistaren 500. urteurrena gogorarazteko eta Lauaxeta (Esteban Urkiaga) poetaren omenez egin da. 1931n "Arrats beran" izeneko liburuan "Amaiur Gaztelu Baltza" poesia argitaratu zuen, geroztik hainbertze aldiz kantatua izan dena. Hasier Larretxea Arraiozeko idazleak idatzia eta J. A. Perotxenaren ilustrazioak dituena. Poema-liburua Arraiozeko poetak egin duen erronkarik garrantzitsuenetako bat izan da, eta bertan identitate pertsonala bezalako gaiak jorratzen ditu, ikuspegi sexualki irekiarekin, eta horrek abangoardiako balioa ematen dio argitalpen honi.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura