Ikusgela : zer da iruzur piramidala? - Arretxea, Lander; Isasi, Peru; Astorga, Alazne; Euskal Wikilarien Kultura Elkartea; Hiru Damatxo (Donostia : Euskal Wikilarien Kultura Elkartea, 2022)
Zer da Iruzur Piramidala? Nola funtzionatzen dute salmenta piramidaletan oinarritutako eskemek? Denak berdinak dira? Zein forma hartzen dituzte gaur egun? Adi Alazne Astorgaren azalpenei. Euskal Wikilarien Kultura Elkarteak (EWKE) "Ikusgela" proiektua sortu eta abiatu du: euskarazko ikus-entzunezko pedagogiko libreen ataria izango da Ikusgela.eus, eta bertarako sortutako bideo pedagogikoak, euskaraz eta libreak, Wikipediaren parte ere bilakatuko dira. Sarean euskararen presentzia areagotzeko eta euskarazko Wikipedia osatzeko helburua du. Filosofia, ekonomia, historia, matematika eta beste hainbat arlori lotutako bideo pedagogikoak zabalduko ditu Ikusgela proiektuak, euskaraz eta modu askean partekatzeko. Jakintza "narratiba berrietara" egokitzea helburu, Euskal Wikilarien Kultura Elkarteak koordinatzen du proiektua eta Hiru Damatxo arduratzen da ikus-entzunezkoez. Ikasleei zuzendutako edukiak dira, baina baita jorratutako gaietan interesa duen orori zuzenduak ere. Eremu formaletatik harago, "eremu informalean euskarazko edukiak ikustera" ere ohitu nahi dute jendea.
Atalak
Batxilergoa
Derrigorrezko Bigarren Hezkuntza
Lanbide Heziketa
Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren dirulaguntza jaso du.
Keywords: Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak; Ikasmaterial osagarriak; Hezkuntza Baliabide Irekiak (HBI)