Matematika : Lehen Hezkuntza 2 - Artolazabal, Amaia; Baztarrika, Belen; Arana Ruiz de Egino, Leire; Larreta Bereziartua, Aritz; Aranburu Santamaria, Gorka; Puertas, Miren; Aramendi, Juanma; Arana, Unai (Donostia : Ikaselkar, 2022)
KIMU proiektuak ezagutza matematiko sendoa eraiki eta eraginkortasunez erabili ahal izateko; matematikaren berariazko pentsamendu- eta adierazpen-moldeek eta oinarri sendoko arrazoiketek duten garrantzia agerian jartzen ditu. Askotariko estrategiak erabiliz, prozesuari garrantzia emanez eta matematikarako konpetentzia garatzeko hainbat ikaskuntza-testuinguru landuz. Edukiak testuinguru batean aurkeztu eta lantzeko proposamena da fitxa-bilduma. Ikasturterako sei unitate izango dira, bakoitza eduki--multzo batean edo bitan ardaztuko da, baina gainerako eduki-multzoei ere egingo zaie lekua. Garrantzia handia ematen zaie ikasleek matematikoki arrazoitu eta argudiatzeari, komunikatzeari, adierazteari, edukien arteko loturak egiteari... Bibentzialki zein manipulatiboki egindako lan matematikoa papereratzeko aukera ematen dute fitxek. Formatu horizontal eta garbia dute. Orriak solte erabil daitezke, irakasleari materiala espazio desberdinetan eta ordena aldatuz erabili ahal izateko askatasuna emateko.
2.1. Liburumatika! 2.2. Baserriko lanetan 2.3. Handitzen, handitzen... 2.4. Matematika, zertarako? 2.5. Argi ibili! 2.6. Kantatzen ez duenak...
LH, 2. maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 4, 2021eko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2022ko deialdia)
Keywords: Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak