Lehoi barbaroa - Bessadi, Bruno; Elustondo, Miel Anjel; Muro, Mikel; Joo ([Urnieta] : Harriet Ediciones, 2022)
Iparraldeko lurretan inork ez du inoiz ikusi hain katamotz handia. Normala da: Kgosi lehoia da. Baina zer egiten du bere lurretik hain urrun? Zergatik partekatzen du bere gorputza haragijaleak hiltzen dituen deabru odolzale batekin? Horixe galdetzen dio Wilt gazteak bere buruari, gerlari ilunaren ustekabeko lagunak. Kgosik bere burua aurkitu behar du eta bere iraganari aurre egin, bere herria askatu nahi badu... Erdi Aroko unibertso bat, animalia antropomorfi koak protagonista dituena, non haragijaleek haragijalearena egiten duten, belarjaleek harrapakinarena, satorrek zuloa egiten dute eta saguek edozein unetan hil daitezke bihotzekoak jota, bihotzak azkarregi doalako. Fantasia heroiko, eskuzabal, samur eta basatiko abentura bat, non atzapar eta hortz zorrotzak dituzten pertsonaiez osatutako galeria oso batek konspiratu, traizionatu eta elkar hiltzen duten. Kontakizun horretan, umoreak bere papera jokatzen du, borrokekin, aldarteekin eta iraganari lotutako argumentu-birekin batera.
12 urtetik aurrera (horia)
L'Ogre Lion
Keywords: Abenturak; Fantasia; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura