Berria ikasgela : Zortzi elkarrizketatik bat egiten da euskaraz kalean - Oiartzabal Azketa, Ainhoa; Berria (Egunkaria) (Andoain : Berria, 2022)
BERRIA Ikasgelak hezkuntza sisteman erabiltzeko askotariko edukiak eskaintzen ditu: irakurgaiak, bideoak, infografiak, audioak... BERRIA egunkariak landutako edukiak dira, azken urteotako argitalpen aukeratuetan oinarrituak. Soziolinguistika Klusterraren azken azterketaren arabera, erabilerak ez du gorabeherarik izan 2016tik, eta eten egin da 2011tik erakutsi duen beheranzko joera. Araban, Bizkaian eta Lapurdin handitu egin da; jaitsi, berriz, beste herrialdeetan. Haurrek darabilte gehien, eta adinekoek gutxien.
Material hau berria.eus webgunetik ekarria da.
Keywords: Euskara -- Erabilera; Soziolinguistika; Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak; Ikasmaterial osagarriak; Eduki digital didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Infografiak