Berria ikasgela : Lehen Mundu Gerra, Gerla Handia, min handia - Oiartzabal Azketa, Ainhoa; Berria (Egunkaria) (Andoain : Berria, 2022)
BERRIA Ikasgelak hezkuntza sisteman erabiltzeko askotariko edukiak eskaintzen ditu: irakurgaiak, bideoak, infografiak, audioak... BERRIA egunkariak landutako edukiak dira, azken urteotako argitalpen aukeratuetan oinarrituak. Gerra Handiak arrasto sakona utzi zuen Euskal Herrian: 6.000 hildako eta milaka zauriturekin ordaindu zen, odolez. Iparraldeko euskal herritarrak hegoaldekoengandik gehiago bereizi ziren, eta Frantziara sendo lotu.
Material hau berria.eus webgunetik ekarria da.
Keywords: Ipar Euskal Herria; Giza zientziak; Giza zientziak; Giza zientziak; Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak; Ikasmaterial osagarriak; Eduki digital didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Infografiak