Ez dago gure geneetan : biologia, ideologia eta giza izaera - Lewontin, Richard C. (1929-2021); Rose, Steven; Kamin, Leon J.; Abrisketa, Juan Ignacio (Donostia : Gaiak, 2006)
"Ez dago gure geneetan" obran teknologiak ezkutatzen dituen gezurrak begien bistan gelditzen dira. Bellen kurba, adimen-koefizientea edo determinismo biologikoa dira, liburu honetan aztertzen diren gaien artean, arreta berezia merezi dutenetako batzuk. Terapia genikoa, psikologia ebolutiboa, garunaren funtzioen adierazpen grafikoak, ADNaren interpretazioa, sexuen arteko desberdintasun arteko harremanak, biolentziaren oinarri biologikoak... gai horien guztien kritika zorrotza egiten dute egileek. Biologia zientzia menderatzaile bihurtzen ari den gure garai honetan, bere barnean egon daitezkeen iruzurrak azalarazten ditu liburu honek, zientzia horren funtsa zalantzan jarri gabe. Horregatik, hiritar arduratsu guztientzat ezinbesteko lana da.
Liburu honek Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntza jaso du
Not in Our Genes. Biology ideology and human nature
Keywords: Giza genoma; Eboluzionismoa; Giza genetika; Psikologia -- Ikerketa- -- Alderdi politikoak; Desberdintasun soziala; Psikologia diferentziala; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak