Barnetik kanpora bidean - Etxebarria, Jose Andres (Bilbao : Beta III Milenio, 2021)
Gurasoengandik ikasi nuen, pertsonen eta herrien askatasunerako grinarekin batera, berezkoa dugun hizkuntzaganako maitasuna. Ume nintzen garaian, euskararen egoera larria hobetu nahian, debeku eta eragozpenak gaindituz, denetariko ekimenak garatu ziren herri askotan. Baita nire herrian ere, Amorebietan, abian jarri ziren euskararen aldeko ekimenak, haien arteko zenbait hurbiletik ezagutu nituenak. Aspaldi hartatik hasi eta gaur egunera arte izan dudan ibilbidea aztertuz, liburu honetan, euskararen egoerari buruzko zenbait gogoeta eta oroimen azaltzen dira, gure hizkuntzaren alde ekiteko baliogarriak izango direlakoan.
Keywords: Euskara- -- Historia; Euskera- -- Historia; Saiakerak