Jainkoaren gogamena : zientzia eta azken esanahiaren bilaketa - Davies, Paul; Monasterio, Xabier; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Donostia : Gaiak, 2008)
"Jainkoaren gogamenean" Paul Daviesek zientziaren ikerketaren (fenomenologikoa) eta horren kanpoko errealitate hutsaren (ontologikoa) artean dagoen harremana aztertzen du. Horretarako, zientziaren oinarriek logikatik at dituzten eremu estetikoak, etikoak, oinirikoak, kosmologikoak, etab. ikertzen ditu. Bestalde, zientziaren metodologiari buruzko azalpen garbiak eskaintzen ditu, erlijioek dituzten metodoekin alderatuz. Horren ildotik, matematikak duen boterearen oinarriak aztertzen ditu eta honako galdera garrantzitsu hau egiten du: Unibertsoa konputagailu mota bat da? Dena den, Paul Daviesek onartzen du gure garunak mugak dituela Unibertsoaren esentzia ulertzeko eta daukagun irtenbide bakarra Unibertso hori "gure erara" behatu eta ikastea dela.
Bibliografia: 309.-312. or.
Liburu hau Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz argitaratu da
The Mind of God
Keywords: Erlijioa eta zientzia; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak