Ikusgela : Hannah Arendt ulertzeko gakoak - Barrios Colodrón, Yolanda; Zubia Landa, Irati; Arretxea, Lander; Isasi, Peru; Badiola, Klara; Euskal Wikilarien Kultura Elkartea; Hiru Damatxo; Agora Filosofia Elkartea; Joxe Azurmendi Katedra (Donostia, Euskal Wikilarien Kultura Elkartea, 2022)
Bideo hau Hannah Arendti buruzkoa da. 1906an jaio zen, Hannoverren, Alemanian, jatorri judutarreko familia jaso eta jantzi batean. Oso txikitatik antzeman zuen judu izaera horrek desberdintzen zuela. Wikilarien Kultura Elkarteak (EWKE) "Ikusgela" proiektua sortu eta abiatu du: euskarazko ikus-entzunezko pedagogiko libreen ataria izango da Ikusgela.eus, eta bertarako sortutako bideo pedagogikoak, euskaraz eta libreak, Wikipediaren parte ere bilakatuko dira. Sarean euskararen presentzia areagotzeko eta euskarazko Wikipedia osatzeko helburua du. Filosofia, ekonomia, historia, matematika eta beste hainbat arlori lotutako bideo pedagogikoak zabalduko ditu Ikusgela proiektuak, euskaraz eta modu askean partekatzeko. Jakintza "narratiba berrietara" egokitzea helburu, Euskal Wikilarien Kultura Elkarteak koordinatzen du proiektua eta Hiru Damatxo arduratzen da ikus-entzunezkoez. Ikasleei zuzendutako edukiak dira, baina baita jorratutako gaietan interesa duen orori zuzenduak ere. Eremu formaletatik harago, "eremu informalean euskarazko edukiak ikustera" ere ohitu nahi dute jendea. Lana burutzeko Agora Filosofia Elkartearen, EHUko Joxe Azurmendi Katedraren eta Bieuse - Bikoiztaile Euskaldunen Elkartearen laguntza izan dute.
Atalak
Batxilergoa
Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren dirulaguntza jaso du.
Keywords: Arendt, Hannah -- (1906-1975); Totalitarismoa; Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak; Ikasmaterial osagarriak; Erreferentzia-materialak; Biografiak; Hezkuntza Baliabide Irekiak (HBI)