Hondarribiko Hatxeruak - Jauregi, Mikel; Arma Plaza Fundazioa (Hondarribia : Arma Plaza Fundazioa, 2019)
Hondarribiko Alardea hiriko kultura ondarearen berebiziko atala da eta horren barruan Hatxeroe eskuadra berezo ezaugarriak dituen elementu adierazgarria da. Hala ere, haren jatorria eta bilakaera nahiko ezezagunak dira. Horregatik, Mikel Jauregi, Hatxeroen Eskuadraren kideetako baten lana oso interesgarria iruditzen zaigu. "-Hondarribia hatxeruak" izenburua duen liburuak udalerriko artxiboetatik eta iturri historikoetatik ateratako informazio dokumentala eta grafikoa berreskuratu du aintzinatik gaur egunera arteko bilakaera plazaratuz. Horrekin batera, liburuari osagarria Beñardo Lazkanotegiren eskuz Hatxeruak sentimenduari ateak zabaltzen... ikus entzunezkoa egin da. Hatxeroen eskuadraren parte hartze ezberdinak antzinako pelikuletan bildu eta denboraren poderioz galtzear dauden adinekoen elkarrizketak eta pasadizoak ere proiektu honetara gehitu dira.
Bibliografia: 315-317. or.
Keywords: Hondarribia -- Jaiak -- Historia; Monografiak; Bideo didaktikoak