Egipton barrena : Piankhy, bidaia bat jakinduriara - Errandonea, Amparo; Sarriugarte, Danele (Donostia : Erein, 2022)
K. a. 756. Tutmes (nekazari-familia bateko semea) eta Neferu (Egiptoko erregearen semea) jolasean dabiltza Nilo ertzean, piramideen parean, beste hainbat arratsetan bezala. Egun horretan, ordea, zerbait gertatuko da, eta bizia aldatuko die betirako. Haur hauen eskutik, Niloren herrialdean barrena ibiliko da irakurlea; bidaia horretan era askotako abenturak, umorea eta deskubrimendu zirraragarriak aurkituko ditu, eta, hala, antzinako Egiptoko zibilizaziora hurbiltzeaz batera, protagonisten patu harrigarriaren lekuko izango da.
10 urtetik aurrera
Descubriendo Egipto. Piankhy, un viaje hacia la sabiduría
Keywords: Egipto -- -Historia -- Ziblizazioa; Komikiak; Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura