Zientziaren historiografia (II) : errenazimentutik XVIII. mende arte - Bandres Unanue, Luis Mari (1944-2009) (Donostia : Gaiak, 1992)
"Zientziaren historiografia"ko ale honekin Gaiak argitaldariak zabalera handiko projektu bati ekiten dio. Projektu honen helburua Zientziaren historiografia osoa irakurlearengana heleraztea da. Lau tomotan eta ikuspegi moderno batez eta argazki ederrez horniturik egungo pertsona kultoari eskeini nahi diogu behar duen informazioa. "Zientziaren historiografia (II)" deritzon liburuki honetan hiru atal desberdin arakatzen dira. Lehenean, Errenazimentuak izandako aurretikoek, Leonardo Da Vinciren obrak eta Koperniko eta XVII. mendeko zientziak leku berezia dute. Bigarren zatian Galileo Galileiren obra eta garai hartan izandako eragina jorratuko dira. Honekin batera metodo zientifikoaren ezaugarriak eta Newtonen mekanika, batez ere bere irudi kosmologikoa, izango ditugu aztergai ere. Newtonen eragina hurrengo garaietan aztertuko da hirugarren partean. XVIII. mendeko zientzian murgiltzeko Kimikaren sorrera, Biziaren zientziak eta Ilustrazioa eta Entziklopedistak izango dira libur eder hau bukatzeko arakatuko diren gaiak.
1992/10/23
Bibliografia: 203-204. or.
Hiztegia: 197-200. or.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Zientzia -- Historia; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak