Berria ikasgela : 36ko gerratik erregistratu gabeko 42 gorpu topatu dituzte Bilbon - Oiartzabal Azketa, Ainhoa; Berria (Egunkaria) (Andoain : Berria, 2022)
BERRIA Ikasgelak hezkuntza sisteman erabiltzeko askotariko edukiak eskaintzen ditu: irakurgaiak, bideoak, infografiak, audioak... BERRIA egunkariak landutako edukiak dira, azken urteotako argitalpen aukeratuetan oinarrituak.1936ko gerrako hildako 46 pertsonaren gorpuzkiak aurkitu ditu hobi komun batetik Aranzadi zientzia elkarteak Begoñako hilerrian, Bilbon. Horietatik 42 orain arte desagertutakoenak ziren, erregistratu gabeko hildakoenak. Guztira, hilerri osoan gerran hil ziren 76 pertsonaren gorpuzkiak aurkitu dituzte.
Material hau berria.eus webgunetik ekarria da.
Keywords: Oroimen kolektiboa; Giza zientziak; Giza zientziak; Giza zientziak; Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Baliabide digitalak; Ikasmaterial osagarriak; Eduki digital didaktikoak; Erreferentzia-materialak