Bat gehiago gara - Salaberria, Leire; Urkulo, Iraitz (Tafalla : Txalaparta, 2022)
Bat gehiago gara. Nola liteke hiru hitz horiek guztia hankaz gora jartzea? Bat gehiago izango dira Yun panda gorriaren etxean. Ahizpatxo bat izango du eta ez daki horrek nola aldatuko dion bizitza. Gurasoek ez dute hainbeste denbora izango berarekin egoteko, biloba bakarra izateari utziko dio eta espazioa partekatu beharko du. Denbora eta maitasun pixka batekin, ordea, beste modu batera ikusiko ditu gauzak. Leire Salaberriak haur txikientzako lehen komikia du hau, eta istorio garrantzitsu bat dakar: ume berri baten jaiotza. Bat gehiago izango dira Yun panda gorriaren etxean. Ahizpatxo bat izango du eta ez daki horrek nola aldatuko dion bizitza. Gurasoek ez dute hainbeste denbora izango berarekin egoteko, biloba bakarra izateari utziko dio eta espazioa partekatu beharko du. Denbora eta maitasun pixka batekin, ordea, beste modu batera ikusiko ditu gauzak. Leire Salaberriak haur txikientzako lehen komikia du hau, eta istorio garrantzitsu bat dakar: ume berri baten jaiotza. sentiberatasun literario eta artistikoa estimulatzeaz gain, tresna ezin aproposagoa da kontzeptu matematikoak transmititzeko, tamainari dagozkion nozioak ulertarazteko (handia, ertaina eta txikia) edo animalien eta haien ingurunearen arteko loturak egiteko. Horregatik guztiagatik, Hiru hartz liburuak inplikazio aktiboa eskatzen du, irakurleak beraren usteak liburukoekin kontrastatu beharko baititu, eta, horrela, bere buruaz eta inguruko munduaz duen jakintzan sakonduko baitu.
5 urtetik aurrera (urdina)
La familia Panda. Somos uno más
Keywords: Anai-arreba baten jaiotza; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura