Ubongo - Rejchtman, Grzegorz; Wagenfeld, Bernd; Homes, Karl; Neubauer, Nicolas (Bartzelona : Devir, 2015)
Erritmo bizkorreko jokoa da, 2-4 jokalarik hartu dezakete parte. Partida bakoitzak gutxi gorabehera 30 minutuko iraupena dauka. Jokalari bakoitzak 12 piezako multzo bana izango du. Txandaren hasieran, jokalari bakoitzak eredu berri bat jasoko du eta dado bat botako da, eredu horretarako zein pieza erabiliko dituen zehazteko. Gero, hondarrezko erlojua biratuko da ea jokalari guztiak lauki zuriko irudia osatzen saiatuko dira, aipatu piezen konbinazioarekin. Adierazitako denboran lortzen duen jokalariak "Ubongo!" oihukatuko du eta poltsatik harribitxi bat lapurtuko du. bi jokalari bizkorrenek ere harribitxi bat lortuko dute txanden markagailutik. 9 txanden ondoren harribitxi-bilduma baliotsuena duen jokalaria izango da irabazlea.
8 urtetik aurrera
Keywords: Jolas didaktikoak