Itxi liburuak : euskaldunak Frantziako Tourrean - Galartza, Iker; Euskal Irrati Telebista; Orio produkzioak (Donostia : EITB, 2022)
"Itxi Liburuak" Euskal Herriko historiari buruz ETB1en emititzen den telebista saioa da. Gaizka Aranguren kazetaria eta historia dibulgatzailea da aurkezlea, baina saio bakoitzean Euskal Herriko pertsona ezagun batek ikasle batzuei historia-eskola (S0(Bdibertigarri bat(S1 (Blantzen du ikasleen aurrean eta tokian tokiko egindako zenbait grabaziorekin eta animazioekin. Hirugarren denboraldiko kapitulu honetan: euskaldunak Frantziako Tourrean gaian murgilduko da saioa. Gonbidatua Iker Galartza aktorea izango da, eta besteak beste honako lagunek hartuko dute parte saioan: Xabier Usabiaga (txirrindulari ohia eta ETBko aurkezlea), Joane Somarriba (txirrindulari ohia), Marino Lejarreta (txirrindulari ohia), Ander Izagirre (idazlea eta kazetaria), Joseba Beloki (txirrindulari ohia), Lace Armstrong (txirrindulari ohia), Martxel Toledo (ESAIT-eko kide ohia), Haimar Zubeldia (txirrindulari ohia) eta Arritxu Iribar (Euskadi Irratiko esataria) (2022ko martxoak 18). s
Material hau EITBren webgunetik ekarri da.
Keywords: Txirrindularitza -- Euskal Herria; Giza zientziak; Elkarrizketak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Baliabide digitalak; Telesaioak