Bertsolari txapelketa nagusia 2017 - Euskal Herriko Bertsozale Elkartea; Lanku Bertso Zerbitzuak (Amasa-Villabona : Euskal Herriko Bertsozale Elkartea, 2018)
Euskal Herriko Bertsozale Elkarteak antolatuta, 2017ko irailaren 23tik abenduaren 17ra gauzatu den Bertsolari Txapelketa Nagusiari buruzko hainbat eduki jasotzen dituen lan mardula da. 492 orrialdeko liburua eta CD bat dakartza eta txapelketa osoan zehar hartutako argazkiz jantzita dator. Lan mardul honek jasotzen ditu: 14 saioetako kronikak, hautatutako bertsoak transkribatuta eta MP3 formatuan; ia 200 bertsoaldi; doinu berriak zerrendatuta eta hauen melodia pentagrametara ekarrita; adituen analisiak eta iritziak; txapelketari buruzko informazio orokorra.
Keywords: Bertsolaritza -- Sariketak -- Euskal Herria; Monografiak; Helduentzako Literatura; Audioak