Bendejerak : sorotik plazara = Vendejeras : de la huerta a la plaza - Kamiruaga, Akaitze; Labayru Fundazioa; Bilbo. Udala (Bilbao : Labayru Fundazioa, 2021)
Aspaldidanik baserrietako emakume askok etxetik kanpora atera dabe bizimodua: esnea banatzen edo ortuariak eta barazkiak plazara eroaten. Liburu hau eurak egindako lanaren aitorpena eta esker ona da.
Bibliografia: 66. or.
Pareko testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Merkataritza ibiltaria -- Bizkaia; Emakumeak; Merkatuak -- Bizkaia; Monografiak