Euskal literatura itzuliaren egiturak eta islak 1975-2015 - Ibarluzea, Miren; Euskaltzaindia; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua (Bilbo : Euskaltzaindia : Euskal Herriko Unibertsitarearen Argitalpen Zerbitzua, 2020)
2018-2019 ikasturteko doktoregoko sari berezia eman zitzaion Humanitateen arloan, 2018ko edizioko Euskarazko Tesien Koldo Mitxelena VI. Saria irabazi zuen. Liburu honen abiapuntua tesi hura da, bina liburu honetarako moldatua eta berregituratua. Lan luzeago hartako gakoak hautatu dira, eta orduan gaika eta bereiz emandako kapituluetan aztertutakoa denboraren ardatzean kokatuta eta harilkatuta dakargu oraingoan, euskal literatura itzuliaren bilakaeraren historiaren bertsio baten kronika bat eskaintzeko.
Bibliografía: 185-198. or
Keywords: Euskal literatura -- Historia eta kritika; Itzulpengintza eta interpretazioa; Monografiak; Baliabide digitalak