Sardinerak - Butron, Gotzone; Infame, Kike; Bizkaia. Foru Aldundia. Euskara, Kultura eta Kirol Saila ([Bilbao] : Bizkaiko Foru Aldundia, 2021)
Gotzone Butron idazleak eta Kike Infame ilustratzaileak egin dute Bizkaiko Foru Aldundiak argitaratzen duen ipuin ilustratu hirueledunen bildumaren bosgarren liburukia. Ipuinak bilduma Foru Erakundeak sortu zuen 2017an Bizkaiko herrietako pertsonaia herrikoi, tradizional edo folkloriko batzuk Bizkaiko publikoari eta Lurraldea bisitatzen zuten pertsonei hurbiltzeko asmoz. Euskaraz, gaztelaniaz eta ingelesez argitaratutako album ilustratuak dira, pertsonaia horiek modu ezberdinean erakusten dituztenak. Liburu honek modu erakargarrian erakusten ditu sardina-saltzaileak; izan ere, saski obalatuekin, oinutsik eta gona goratuarekin arrain freskoa saltzen zuten emakume horien lan sakrifikatua erakusten du.
8 urtetik aurrera (gorria)
Pareko testua euskaraz, gaztelaniaz eta ingelesez
Keywords: Abenturak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Euskal arrantzaleak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura