HTML5 lengoaia eta JavaScript APIak - Pereira Varela, Juanan; Altuna, Ander; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2021)
Gaur egun, ordenagailuaren edo mugikorraren aurrean gaudenean, ziur asko, gehien erabiltzen dugun aplikazioa web nabigatzailea da. Arakatzen ditugun webgune horiek garatzeko, besteak beste, HTML5 eta JavaScript APIak erabiltzen direnez, ezinbestekoa bilakatu da programatzaile guztiontzat teknologia horien inguruan oinarrizko ezagutzak izatea. Liburu honen helburua hori da, hain zuzen ere: HTML5en erabiltzen diren JavaScript APIak (Canvas, Audioa, Bideoa, WebSocket-ak, Geokokapena...) modu labur eta praktikoan aurkeztea, adibide eta ariketen laguntzaz. Horrez gain, webgune profesional bat prestatzeko behar diren oinarrizko ezagutzak lantzen dira. Zehazki, JSON, Ajax, promesak, objektuetara zuzendutako programazioa, NodeJS, Express edo mongoDB bezalako teknologiak zer diren eta praktikan nola erabil daitezkeen ikasteko oinarrizko kontzeptuak jorratzen dira. Liburu hau, HTML5en inguruan ematen diren eskoletan-unibertsitatean, zikloetan edo bakarka ikasten dutenen kasuan ere- euskarri gisa erabiltzeko prestatu da.
Keywords: HTML (Marken lengoaia); JavaScript (Programazio-hizkuntza); Informatika; Monografiak