Juana Otxoa : arkitektura eta hirigintza emakumearen ikuspegitik - Euskal Irrati Telebista ([Bilbo] : EITB, 2022)
Juana Otxoa (Urdiain, 1969) arkitektoarekin batera etxegintza eta hirigintza aztertu ditugu Historia eta istorioak podcastaren 12. atalean. Gaur egungo etxebizitzek, eraikuntzan orain arte ez zeuden erronkei erantzun behar izan diete, besteak beste, eraginkortasun energetikoari. Horrez gain gaur egun familia eredu asko dago eta familia modu bakoitzaren beharrak ase behar dituzte eraikinak egitea ogi bide dutenek. Arkitektura gainera, gizonen eremua izan da historian, baina orain berriz gero ta emakume gehiago ari da esparru honetan lanean. Hauek beste ikuspegi eta irizpideak dituzte beren lan egiteko moduan, agerikoa da eraikinetan bezala hiriak antolatzeko moduan. Juana Otxoa arkitektoa, COAVNA Euskal herriko arkitektoen kolegioko presidentea da egun eta hogei urtetik gora daramatza arkitekturaren arloan murgilduta.
Keywords: Hirigintza; Arkitektura -- Historia; Giza zientziak; Baliabide digitalak; Audioak; Elkarrizketak; Podcastak