Koldobika Jauregi : Arteaz eta honen eraginaz - Jauregi, Koldobika (1959-2024); Euskal Irrati Telebista ([Bilbo] : EITB, 2022)
Zer da artea? Nor da artista, eta zergatik? Zer garrantzia du arteak gaurko gizartean? Arteak, garatzen den gizartearen eta bizi duen garaiaren izaera irudikatzen du, ametsei eta helburuei forma ematen die, baina artea ez da beti edertasuna eta ilusioa. Koldobika Jauregi eskultorearekin artea eta bere eragina aztergaia, sarri boteretsuen eta agintarien menpe izan da da eta dago gaur egun ere. Artearen nondik norakoak aztertu ditugu artea bizitzeko modu gisara duen artistarekin, Koldobika Jauregi eskultorearekin aztertu dugu Historia eta istorioak podcastaren atal honetan.
Keywords: Artea -- Historia; Giza zientziak; Baliabide digitalak; Audioak; Elkarrizketak; Podcastak