Mattin Aiestaran : Burdin Aroa baskoien Euskal Herrian - Euskal Irrati Telebista ([Bilbo] : EITB, 2021)
Euskal Herriko Burdin aroa aztertuko dugu podcastaren atal honetan. Baskoien lehen kokalekua eta zeukan gizarte antolaketa. Herri Nekazaria eta gerlaria zen aldi berean. Baskoi askok egin zuen Erromatarren armadaren artean sartuta. Erromatarrek izandako eragina, ekarpenak eta aldaketak. Bi herri oso ezberdinen arteko talka zegoen. Batzuk Historia aurrean bizi ziren, besteak garai hartan Munduko herririk garatuen eta inperiorik indartsuena. Mattin Aiestaran historialari eta antropologoak lagunduta, garai hartako ezaugarriak eta burdin arotik aurrera Euskal Herriak izan zuen garapena eta inguruko herriekiko harremana aztertuko ditugu Historia eta istorioak podcastean.
Keywords: Historiaurrea -- Historia; Giza zientziak; Paleolitoa -- Epipaleolitoa -- Mesolitoa -- Neolitoa -- Metal Aroa -- Eneolitoa -- Brontze Aroa -- Burdin Aroa; Baliabide digitalak; Audioak; Elkarrizketak; Podcastak