Joseba Rekalde : HIES-aren historia munduan zehar lehen personan bizi izan duen protagonistarekin - Euskal Irrati Telebista ([Bilbo] : EITB, 2021)
HIES-aren historia, hasierako urteetatik bere buruan bizi eta haren jarraipena egin duen pertsonarekin mintzatu gara Historia eta istorioak podcastaren zazpigarren atalean. Joseba Rekaldek GIB birusaz kutsatu ondoren gaitzari aurre egin behar izan zion. Gaixotasuna pairatu dutenei eta haien familiei laguntza eman izan die 1994az geroztik Harri Beltza erakundearen bitartez. Dagoeneko lau hamarkada osatu ditu HIES-ak eta oraindik ere pertsona asko kutsatzen dira, ezagutu genuen lehen pandemiaren birusaren arriskuak aintzat hartu ez dituztelako. Botika anti-retrobiralak mugarria izan dira HIES-a gaitz kroniko bilakatu eta birusari aurre egin ahal izateko.
Keywords: HIESa; Baliabide digitalak; Audioak; Podcastak; Elkarrizketak