Mikel Plazaola : Sigmund Freud eta Psikoanalisiaren historiaz - Plazaola, Mikel; Euskal Irrati Telebista ([Bilbo] : EITB, 2021)
Sigmund Freud, psikologiaren historiako pertsonaiarik ezagunena dela esan genezake. Inor gutxik ez du ezagutzen Freuden izena bederen eta XIX. mendean berak asmatutako psikoanalisia Mendebaldeko kulturan txertatutako ekarpena dela ukaezina da. Mikel Plazaola psikoanalista, EHUko irakaslea izan da da luzaro eta bere iritzirako "Freuden ikuspegia gutxi aldatu da psikoanalisiaren historian". Auto ezagutzarako teknikari buruz eta bi mendeotan diziplina izan duen historiaz eta eboluzioaz Mikel Plazaola psikoanalistarekin sakondu du Juanjo San Miguelek Historia eta istorioak podcastean.
Keywords: Psikoanalisia; Baliabide digitalak; Audioak; Podcastak; Elkarrizketak