Joseba Zulaika : terrorismoaren kontrako borroka, gerrarako beste modu bat - Zulaika, Joseba; Euskal Irrati Telebista ([Bilbo] : EITB, 2021)
Dorre Bikien aurkako atentatuek aro berri baten mugarri izan ziren. Eraso haiek ekarri zuten XXI. mendearen benetako hasiera. Estatu Batuen politika egiteko modua zeharo aldatu zuten, terrorismoaren kontra jotzeko plangintza eraberritu. Irailaren 11-tik aurrera, Washington-eko erabaki zuen, terrorismoa izendatu zuenaren kontra jotzeko dena zela zilegi. Gerra modu berri honi buruz hitz egin dugu Joseba Zulaika antropologoa eta dron bidezko borroka honetan aditu denarekin. Zulaika, erretiroa hartuta dago, baina hogeita hamar urtez izan da Reno-n Center for Basque Studies-eko arduraduna.
Keywords: Terrorismoa; Baliabide digitalak; Audioak; Podcastak; Elkarrizketak