Juan Sebastian Elkano, kapitain baten biografia : beste itsasorantz - Euskal Irrati Telebista ([Bilbo] : EITB, 2020)
"Juan Sebastian Elkano, kapitain baten biografia" munduaren lehen itzulia kontatzen duen audio-liburua da, 13 kapitulutan kontatua. Elkano beraren begietatik gainera. Itsas gizonaren eraldaketa ere kontatzen du, bide batez. Parte hartu zuen bi espedizio ozeaniko handiek ematen diote eskarmentu hori. Bostgarren atalean, gure lagunak "beste itsasorantz" abiatzen dira. Elkanok parte hartu zuen itsas espedizioan, aldizka eta arrantzuan egiteko proportzioa aurkitzen zenean, arrantzuan egin eta arraia gatzatu egiten zen elikagaia izan ahal izateko. Eguraldiaren gogorrari aurre egin behar izaten zitzaion eta itsas arte ezezagunak zeharkatu behar izaten zituzten. Horietako bat zeharkatuta topatu zuten "beste Itsasoa". Abentura arriskutsu horietan itsas ontziak ere galdu egiten ziren, Magallaesek adibidez, San Antonio ontzia galdu zuen, espedizioko handiena. Ontzia eta jakina, eskifaia osoa.
Keywords: Elkano, Juan Sebastian -- (ca. 1476-1526); Nabigazioa- -- Historia -- Euskal Herria; Baliabide digitalak; Audioak; Audio-liburuak; Podcastak; Biografiak