Itxi liburuak : euskal kortsarioen historia - Etxeberria Aierdi, Joseina; Euskal Irrati Telebista; Orio produkzioak (Donostia : EITB, 2022)
"Itxi Liburuak" Euskal Herriko historiari buruz ETB1en emititzen den telebista saioa da. Gaizka Aranguren kazetaria eta historia dibulgatzailea da aurkezlea, baina saio bakoitzean Euskal Herriko pertsona ezagun batek ikasle batzuei historia-eskola dibertigarri bat lantzen du ikasleen aurrean eta tokian tokiko egindako zenbait grabaziorekin eta animazioekin. Hirugarren denboraldiko kapitulu honetan: euskal kortsarioen historian murgilduko da saioa. Gonbidatua Joseina Etxeberria irrati esataria izango da, eta besteak beste honako lagunek hartuko dute parte saioan: Jose Antonio Azpiazu (historialaria), Iñaki Mendizabal (dibulgatzailea), Lourdes Odriozola (historialaria), Andoni Etxarri (hendaiarra), Mikel Leoz (Albaola), Amaiur Luluaga (dantzaria), Alurr eta Haatik (dantza taldeak), Irati Urcelay (Aquarium Donostia), Ricardo Garcia (Albacan atunontzia), (2022ko otsailak 11).
Material hau EITBren webgunetik ekarri da.
Keywords: Itsasketaren historia; Giza zientziak; Elkarrizketak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Baliabide digitalak; Telesaioak